Kiugrási lehetőség-e a blokklánc technológia a magyar gazdaság számára? – PODCAST

Kiugrási lehetőség-e a blokklánc technológia a magyar gazdaság számára? – PODCAST

Kiugrási lehetőség-e a blokklánc technológia a magyar gazdaság számára? – PODCAST

Az ötvenegyedik adás vendége Czeglédi Tamás, a Magyar Blockchain Koalíció szakmai vezetője, az Edutus Egyetem Általános Blokklánc Szakember képzésének szakmai vezetője és a Blockchaineum tanácsadó cég társalapítója.

Kata kérdésére a rövid szakmai bemutatkozást követően elmeséli, hogyan és mikor kezdett el a blokklánc technológiával illetve kriptovalutákkal foglalkozni és visszaugrunk egészen 2016-ig: mik voltak az akkori kihívások és hogyan alakult ki a magyar szakmai közösség. Felmerült az a kérdés is, hogy mi kellene ahhoz, hogy Magyarország fel tudjon zárkózni a nemzetközi versenytársakhoz az innováció területén kihasználva a technológia nyújtotta lehetőségeket.

Kiderül miért volt szükség a Magyar Blockchain Koalíció felállítására és mi az az öt terület, amellyel foglalkozik. Milyen eredményeket értek el fennállásuk majdnem egy éve alatt és mit tartalmaz a nemrégiben megkötött Magyar-Thai Kétoldalú Egyetértési Megállapodás?

Szó lesz az oktatás területén elért eredményekről, hogyan folyik a képzés az Edutus Egyetemen, mennyit ér egy ilyen diploma és mekkora az elfogadottsága nemzetközi terepen, de képet kapunk a befektetői oldal helyzetéről is. Még mindig az árfolyam ingadozástól függ a befektetési kedv? És vajon a MiCa bevezetése után gombamód fognak-e elszaporodni a magyar kriptós cégek?

A válaszokhoz csak a lejátszás gomb megnyomása szükséges:)

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box