Kripto katasztrófaturizmus: aktuális körkép – PODCAST

Kripto katasztrófaturizmus: aktuális körkép – PODCAST

Kripto katasztrófaturizmus: aktuális körkép – PODCAST

Kereken az 50. adásához érkezett a Bitcoin Kebab és hálás köszönet, hogy hétről hétre kitartóan hallgatjátok a műsort, egyre többen! Nem is lehetne jobb alany a jubileumhoz, mint Csabai Csaba, akivel immáron harmadszor beszélget Stier Kata, a podcast házigazdája – ahogy Csaba fogalmaz – a kriptovilág katasztrófaturizmusáról. 

Aki nem ismerné Csabát, ő az Inlock, magyar kriptoeszköz kezelő platform társalapítója és az előző két beszélgetés visszahallgatható a Bitcoin Kebab minden megjelenési felületén. A Terra bukásától indultunk, beszéltünk az algoritmikus stablecoin-okról, crypto hedgefund-okról, bálnákról, a Celsius bedőléséről és megannyi másról. 

Ebben az epizódban pedig onnan folytatjuk, ahol a múltkor abbahagytuk. A Celsius azóta is rászolgál a figyelemre, az utóbbi hetekből, hogy csak néhányat említsünk szó volt az ügyfelek tranzakcióinak kiszivárogtatásáról, arról, hogy egyik korábbi vezetője a JPMorgan-hez igazolt és persze rengeteg pénz eltűnésével összefüggésben.

Ezt követően megpróbáljuk megfejteni, hogy mi lehet a háttere az utóbbi hónapok nagy DeFi hack-jeinek és milyen új esettanulmányoknak lehetünk tanúi a DAO-k manipulációja kapcsán. Mi az a vanity address, brute force vagy “kulcs kipörgetés” és az ehhez szükséges entrópia? Szó esik a MakerDAO esetéről is, amiből a governance tokenekre vontkozóan vonhatunk le tanulságot és, hogy mi köze van mindehhez a Coinbase-nek.

Köszönjük a töretlen támogatást:)

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box