Bitcoin bányászattal a fenntartható gazdaság felé: energiaipari kisokos – PODCAST

Bitcoin bányászattal a fenntartható gazdaság felé: energiaipari kisokos – PODCAST

Bitcoin bányászattal a fenntartható gazdaság felé: energiaipari kisokos – PODCAST

Kocsis Péter a Bitcoin Kebab e heti vendége, aki a MOL Zöld Energia Program Managere és nem kisebb dologra vállalkoztunk mint, hogy bemutassuk, hogy hogyan működik a villamosenergia piac és abban milyen szerepe van illetve lehet a bitcoin bányászatnak. Az utóbbi hónapokban a geopolitikai események hatására mindenki az energiaválságról beszél, de már évek óta hallunk olyan fogalmakról, mint klímaválság vagy egyenes klímakatasztrófa, fenntarthatóság illetve megújuló energiaforrások.

Péter elmeséli, hogyan került az energiaiparba és mivel foglalkozik jelenleg. Megkíséreljük bemutatni, hogyan épül fel a villamosenergia piac, kik a szereplői, melyek a felmerülő problémák és mik lehetnek a potenciális megoldások? Melyek azok a tényezők, amelyek hatással vannak az energiaárak alakulására, illetve hallunk a megújuló energiaforrások fajtáiról is. Magyaroszág milyen kondíciókkal és potenciállal rendelkezik ezen a területen, illetve Görögország hogyan tudta kivitelezni a közelmúltban, hogy kizárólag napelemekből fedezte néhány órán át az ország energia igényét?

Mekkora a realitása annak, hogy a lakosság teljes mértékben leváljon a rendszerről és saját magának biztosítsa a szükséges áramellátást? Mi lehet a bitcoin bányászat szerepe? Mennyire nyitott az energia szektor egy ilyen megoldásra és a nagy energiaipari szereplők ténylegesen fogalalkoznak-e a környezetvédelemmel?

Ha érdekelnek a válaszok feltétlen hallgasd végig ezt az adást!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box