Play-to-earn: hogyan keress kriptót játszva? – Podcast

Play-to-earn: hogyan keress kriptót játszva? – Podcast

Play-to-earn: hogyan keress kriptót játszva? – Podcast

A Bitcoin Kebab heti epizódjában egy olyan témát boncolgat vendégeivel Stier Kata, a műsor szerkesztő-műsorvezetője, amely napjainkban igen nagy aktualitással bír. Ez pedig nem más, mint a kriptovilágban ismert play-to-earn azaz játssz, hogy keress koncepció.

Balogh Ádám és Engelhardt Márk, az AEY Metaverse Guild (AMG) alapítói szakmai múltjuk történetével kezdik a beszélgetést, hogyan érintette meg őket először az IT világa, majd a videójátékok és a kriptó, és hogyan ötvözték mindezt a blokklánc technológia segítségével cégük alapításakor. Kata kérdésére Márk egy videójáték – történeti áttekintés keretében elmagyarázza, hogy mit is jelent a play-to-earn és hogyan szélesítette ki a blokklánc technológia a gaming szektort is. Ezt követően a fogalom meghatározásoknál maradva tudhatjuk meg azt is, hogy mit takar pontosan a DAO (Decentralised Authonomous Organization) kifejezés.

A fiúk elmesélik hogyan találtak egymásra és kezdődött el startup-juk felépítése és mi a lényege az AMG projektnek. Befektetőik között tudhatják például az Oktogon Ventures-t, vagy a Yield Guild Games-t is. Fókuszuk Közép-Kelet-Európán van és igazi sikersztori az övék, hiszen a régióban teljesen egyedülálló népszerűségnek és tábornak örvendenek. Van-e konkurenciájuk, mely térségben a legnépszerűbbek, kikből áll a csapat, mik a jövőbeli tervek és nemzetközi lehetőségeik a műsorból mind kiderül. Márk még azt is elmeséli milyen , amikor Oculusban – a Facebook/Meta által finanszírozott virtuális valóság szemüveg – dolgozik az irodában.

Hiánypótló adás!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box