Blokklánc, CBDC, NFT és metaverzum: mi a közös bennük? – Podcast

Blokklánc, CBDC, NFT és metaverzum: mi a közös bennük? – Podcast

Blokklánc, CBDC, NFT és metaverzum: mi a közös bennük? – Podcast

Szegő Dániel, független blokklánc fejlesztő és tanácsadó a Bitcoin Kebab soron következő adásának vendége, amelyben Stier Kata – a podcast szerkesztő-műsorvezetője – aktuális témákat boncolgatva cserélnek eszmét. Dani elmeséli, hogy milyen háttérrel rendelkezik és miért kezdett el a blokklánccal foglalkozni. Olyan fogalmak bukkanak fel, mint a konzorciális blockchain és kiderül az is, hogy melyek most a technológia legnépszerűbb területei és legégetőbb szükségletei. És vajon tényleg mindenre jó a blokklánc?

Kontextusba helyeződik a DeFi, a CBCD-k, a magánélet védelme, az NFT-k és a Metaverzum is Dani közérthető magyarázata során. A beszélgetőpartnerek megemlékeznek természetesen a felvétel napján sikeresen lezajlott Merge-ről, amely az Ethereum hálózat eddigi legfontosabb fejlesztése, melynek során átállt a Proof-of-Work konszenzus mechanizmusról a Proof-of-Stake-re. Ugyanakkor kiderül az is, hogy Dani mennyire közösségi ember, aki akár három nyelven is elboldogul és nem hiába jelölte a Hyperledger 2022-ben közösségi vezető kategóriában.Kata vendége nem mellesleg a CBDC Think Tank Budapest egyik alapítótagja, így szó esik a központi bankok által kibocsátani tervezett digitális valutákról is. Ezek fajtái, előnyei és esetleges hátrányai mind terítékre kerültek.

Legvégül pedig megtudhatjuk hogyan válhat valakiből blokklánc fejlesztő, melyek a  Budapesten elérhető képzések, és lehetsz-e milliomos blokklánc fejlesztésből?

Ki ne hagyd!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box