Merge: az Ethereum hálózat legfontosabb fejlesztése

Merge: az Ethereum hálózat legfontosabb fejlesztése

Merge: az Ethereum hálózat legfontosabb fejlesztése

A Bitcoin Kebab első szeptemberi adásának vendége Silur, akit sok hallgatóknak már nem kell bemutatni. Silur, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója, kriptográfus, kvantum számítástechnika kutató, hacker. Stier Kata, szerkesztő-műsorvezető kérdésére elmeséli, hogyan került az Ethereum Foundation-höz és azt is, hogyan kezdődött karrierje a World of Warcraft-tól indulva.

A beszélgetésben kitérnek a konszenzus mechanizmusokra általában illetve, hogy mit jelent az Ethereum hálózat esetében a Proof-of-Work konszenzus mechanizmusról való áttérés a Proof-of-Stake-re. Silur elmeséli, hogy a közelgő Merge miért az Ethereum hálózat eddigi legnagyobb volumenű feljesztése, hogy mi a Beacon Chain és milyen a viszonya a mainnet-hez, illetve melyek a fejlesztés fázisai. Azt is megtudhatjuk, hogy milyen hatással lesz mindez a felhasználókra és a bányászokra valamint néhány tévhitet is eloszlatnak.

Az adás végén szóba kerül a kvatum-számítógépek világa is és hogy azok milyen hatással lehetnek életünkre.

Újabb kihagyhatatlan epizód!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box