Crypto hackerek, Polkadot, használható-e a metaverzum? – Podcast

Crypto hackerek, Polkadot, használható-e a metaverzum? – Podcast

Crypto hackerek, Polkadot, használható-e a metaverzum? – Podcast

Harmincnyolcadik alkalommal csendült fel az Intro ezen a héten, amikor is vendégem Six, aki hacker, a Crypto CTF alapítója és a Polkadot Kelet-európai nagykövete. Rögtön a közepébe vágva elmeséli, hogy egyáltalán mit jelent a CTF – Capture the Flag  – leginkább a kiberbiztonság területén használatos – kifejezés és milyen kihívásokkal találja szembe magát az a jelentkező, aki “crypto hacking” versenyre adja a fejét. Kérdésemre azt is elmeséli, hogy ő maga hogyan lett hacker és, hogy előbb tudott írni a számítógép billentyűzetén mint papírra ceruzával.

Megtudhatjuk, hogy mi a különbség a kriptográfia és a kriptovaluta között illetve a web3 megjelenésével szót ejtettünk az aktuális hacking trendekről és arról, hogy a magyar hackerek mennyire elismertek világviszonylatban.  Kiderül, hogy miben más a Polkadot hálózata a többi blokklánchoz képest és Six remek leírást ad a rendszer funkcióiról. Blokkláncok közötti átjárhatóság, tetszőleges adatok vagy NFTk eljutattása egyik blokkláncról a másikra, cross-chain, parachain, de a Polkadot történetét is elmeséli és a Rust programozási nyelvről is szót ejt.

Kusamaverse, Bitcountry mire jó, milyen a jelenleg futó metaverzumok állapota mind olyan kérdések, amelyekre választ kapunk ebből az adásból.Megismerhetjük a magyar Polkadot közösség működését és azt, hogy hogyan válhat valakiből nagykövet. Aki kedvet érez, akár el is látogathat a legközelebbi meetup-ra, amelynek helye és ideje a műsorból kiderül! 

Izgalmas epizód, technikai kitérőkkel. Ne szalaszd el!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box