Jövőkép: tech-optimizmus vagy mind meghalunk? – Podcast

Jövőkép: tech-optimizmus vagy mind meghalunk? – Podcast

Jövőkép: tech-optimizmus vagy mind meghalunk? – Podcast

A héten Pintér Róberttel, infokommunikációs társadalomkutatóval, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusával beszélgettem. Róbert évtizedek óta kutatja a digitalizáció területét. Vezetője volt az Internet gazdasága című kutatásnak, foglalkozott videojátékokkal, legutóbb pedig a Digimeter.hu-nak szentelte az idejét, amely a magyar kis- és középvállalkozások digitalizációjának fokát vizsgálja, hogy miben erősek és miben vannak elmaradva. Generációs kérdés lenne csupán vagy miért vannak lemaradva a hazai cégek?

A hallgatók pillanatképet kapnak a digitális transzformáció aktuális állapotáról, hogy miként lehet annak útjára lépni, illetve a COVID-19 járvány ideje alatt milyen változások zajlottak a magyar digitalizáció területén. Szó lesz természetesen a digitális pénzügyekről, az e-kereskedelemről, a közösségi média platformokról és a digitális marketingről.

Választ kaptok arra is, hogy vajon az internet beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket, milyen pozitív és negatív hatást váltott ki a világban, mit ígért és valójában mit kaptunk. Róbert beszél a megfigyelési és adatvezérelt kapitalizmusról, a Facebook káros “mellékhatásairól”, a dolgok internetéről (IoT), illetve arról, hogy hogyan építsünk buta dolgokból okos szolgáltatásokat. Mi vár ránk a jövőben a digitalizáció és internet terén, illetve mit is jelent a tech-optimizmus.

Ha Ti is szeretnétek fejest ugrani a digitalizáció világába, új fogalmakkal megismerkedni, akkor feltétlenül hallgassátok meg a Bitcoin Kebab 36. epizódját vagy csekkoljátok a YouTube oldalunkat a korábbi epizódokért.

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box