Vízhűtéses PC-től a Bahamákig – Podcast

Vízhűtéses PC-től a Bahamákig – Podcast

Vízhűtéses PC-től a Bahamákig – Podcast

A Bitcoin Kebab harmincegyedik adásában Popovics Lászlóval beszélgetek, aki igencsak érdekes életúton jár. 2009-ben ismerkedett meg a bitcoinnal, egy olyan projektje kapcsán, amiről akkoriban az Index is beszámolt. László ugyanis összeállított egy számítógépet, amellyel legjobb magyarként szerepelt az amerikai Berkeley Egyetem elosztott számítások végzésére létrehozott rendszerében, a BOINC-on. Elnosztalgiázott, amikor egy családi nyaraláson 127 bitcoin-t költött el még a “pengős világban”.

Az epizódban elmeséli milyen újszerű megközelítéssel kezdett a csapatával kísérleti blokkláncot fejleszteni a OTP Banknak 2017-ben, illetve hogyan került kapcsolatba az Enterprise Ethereum Alliance-al. Az is kiderül, hogyan került kapcsolatba a Microsoft-on keresztül a világ Top 100 CIO-jával (Chief Information Officer).

Jelenleg a Bahamákon él, ahol a Deltec Bank and Trust digitalizációjáért felelős ügyvezetője és a feladata a banki munkafolyamatok automatizálása a mesterséges intelligencia segítségével. Kiderül a héten milyen az élet a fehér homokos szigeten és betekintést enged László gondolkodásába a munkafolyamatok szervezéséről vagy éppen a vállalati kultúráról. Ezt a részt sem ajánlott kihagyni!


Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box