(Kripto)vadnyugat: csalások, red flag-ek, és a Google nem mindig a barátunk – Podcast

(Kripto)vadnyugat: csalások, red flag-ek, és a Google nem mindig a barátunk – Podcast

(Kripto)vadnyugat: csalások, red flag-ek, és a Google nem mindig a barátunk – Podcast

Egy újabb izgalmas téma a Bitcoin Kebab huszonnyolcadik adásában. Vendégem a Németországban élő Horváth Örs Apor, ma már etikus hacker, de nem volt ez mindig így. Örs a 90-es évekről nosztalgiázott, a tárcsázós internet korszakáról, amikor minden kiber-csínytevést elkövetett, amit csak lehetett. Mesél pályafutásáról és arról is, hogy mikor alapította meg saját cégét, az OR Security-t, amely az egészségügyi adatok védelmével foglalkozik elsősorban.

Gondolkodott már valaki azon, hogy melyik a fontosabb: a bankadataink vagy a géntérképünk? Azt a kérdést is feltettem, hogy vajon kell-e féltenünk a személyes adatainkat a kormányoktól?

Természetesen nem maradhattak ki a beszélgetésből a kriptovaluták, Örs legújabban a virtuális valuták világában merül el és elmondja lépésről lépésre, hogy melyek azok a jelek – red flag-ek – amelyek, már messziről égbekiáltanak, hogy csalással állunk szemben. Modern kori Robin Hood-ként scam projektekbe épül be és rántja le a leplet a “rosszfiúkról” a közjó védelme érdekében. Elmondja véleményét a bitcoin biztonsági szintjéről, arról, hogy szerinte melyik a legjobb a kriptotőzsde illetve, hogy hol a legbiztonságosabb tárolni coinjainkat. Szó esett a technológia és a pszichológia találkozásánál a social engineering-ről, arról a fajta manipulációról, ami egyeseket képes hibás döntések meghozatalába hajszolni, ezzel komoly anyagi károkat okozva önmaguknak. Nagyon tanulságos epizód!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box