A profit vagy az élmény fontos? – Podcast

A profit vagy az élmény fontos? – Podcast

A profit vagy az élmény fontos? – Podcast

A Bitcoin Kebab 27. adásában folytatjuk a kriptodeviza kereskedőknek és befektetőknek szóló minisorozatunkat. Méghozzá nem is akárkivel, mert egy újabb veterán kriptokereskedővel ültem le beszélgetni. Pataki Gábor nevével néhányan már bizonyosan találkoztak a hallgatóink közül az évek során.

A közgazdász végzettségű Gábor, a Coinbroker és a ProfitManager nevű kriptodeviza kereskedőket célzó oldalak üzemeltetője, rendszeresen tart előadásokat magyarországi konferenciákon, mellette a Kriptopénz ABC című könyv egyik társszerzője. Ezentúl nemrégiben jelent meg az új könyve Profit vagy az élmény fontos címmel, amelyben hasznos gyakorlati tanácsokkal és aforizmákkal látja el a kezdő és haladó kereskedőket segítve őket önállóan felépíteni és kezelni a befektetéseiket.

Ahogy a felvezetőből már kiderült, a téma újfent a kriptodeviza piacokon való kereskedés lesz. Gábor tapasztalata itt fog kiválóan kijönni a beszélgetés során, elmeséli hogyan kezdett el tőzsdézni, majd miként került kapcsolatba a kriptókkal és azon belül a bitcoinnal. A közgazdász szerint a Bitcoin mögöttes technológiája és filozófiája a fontos, szerinte a decentralizáció a 21. századunk egyik fontos főnixmadárként újjászülető vívmánya lesz. Szóba kerülnek a digitális jegybankpénzek is, illetve elkalandozunk a megosztó gazdaság (sharing economy) világába is, amire szerinte a magyar embernek még erősen fel kell nőnie. Persze a konkrét kereskedési tapasztalatok se maradhatnak ki, elmagyarázza miként lehet stresszmentesen kereskedni, illetve mik azok a buktatók, amik a kezdő kiskereskedőket a leginkább hátráltatják abban, hogy sikeres, de legalább break-even traderekké váljanak. De szó lesz portfólióépítésről, kereskedési stratégiákról, a stressz elűzésének technikáiról, a technikai elemzésről és a stop loss beállítás hibáiról is.

Csapj a PLAY gombra és élvezd a legfrissebb podcast műsorunkat!

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])

Facebook Comments Box